118 poze   1745 vizite

A8 CLASA CULOARE DILUAT

.

CLASA CULOARE DILUAT ( DILUTE ).

E mai complexă deoarece conține aproape toate clasele de culoarii standard diluate și culorii care nu sunt în clasa standard diluate
Clasa Galbenă și clasa Argintiu Albastru vor fi incluse în Formarea clasei Diluat. De asemenea toții "Diluați" din Alte categori de culorii vor fi plasate în această clasă. De asemenea toate modelele Vor fi incluse T-Solzat, Solzat, Barat și Nebarat. Bălțați Nu vor fi incluși în această clasă. Această clasă include Galben, Argintiu Albastru și Diluat de la toate celelalte clase de culorii. Nu este de dorit: Argintiu Murdar sau Spalăcit aproape Alb sub Abdomen, târtiță, la nivelul Guri, în zona de ventilație sau în zona Coapsei. Inacceptabil: În cazul păsărilor de tip barat orice indicație semnificativă de a treia dungă sau de creion ar pune pasărea în clasa Mismark. Apariția unor pene Albe sau a unghiilor Albe plasează pasărea în clasa Mismark.
Păsările diluate sunt o umbră mai ușoară decât omologii lor nediluați. Diluarea afectează fiecare culoare precum și alb. Vă puteți gândi la efectul de culoare Diluată (deschisă) indiferent de culoarea și modelul pe care pasărea o are. În fotografiile de mai jos poza 4 și 5 păsările din rândul de sus sunt toate nediluate Rândul inferior afișează omologii diluați de la culorile și modelele de bază de mai sus. Încă o dată numirea diferitelor nuanțe este puțin amuzantă, Diluat Negru este de asemenea numit Dun, Diluat Argintiu-Roșu este Argintiu Galben, Diluat Roșu Recesiv este Galben Recesiv Și Maro Diluat este de asemenea numit kaki.

DILUAȚIA

Diluarea este legată de sex.
Diluarea este controlată de o singură genă. Acesta este situat pe cromozomul Z care este unul dintre cei doi cromozomi sexuali la păsări. Celălalt cromozom sexual numit W nu are o copie a genei diluate. Cromozomii de sex specifică dacă o pasăre este de sex masculin sau de sex feminin.
FEMELELE au un cromozom Z și un cromozom W astfel au doar o copie a genei diluate.
MASCULI au doi cromozomi Z deci au două copii. Pentru că este pe un cromozom sexual gena diluată este legată de sex: Genele legate de sexu păsări urmează diferite modele de moștenire la Masculi și Femele.
Allele și moștenirea În genetica columbofilă și în pozele de mai jos vom arăta că gena diluată vine în două variante diferite sau alele: "Diluat" și "nediluat." Albastru"Nediluat" este considerat tip sălbatic.
În realitate există cel puțin 2 alele suplimentare. O alelă numită "palidă", produce un fenotip undeva între Diluat și Ne-Diluat. Cealaltă alelă "Diluat Extrem" produce un fenotip chiar mai ușor decât Diluat. Masculii au două alele ale genei Diluate fenotipul lor sau ceea ce vedem reflectă mai multă dominanță dintre cele două alele. Ierarhia de dominare a alelelor diluate trece de la cea mai întunecată la cea mai ușoară: "Ne Diluat" este cel mai dominant urmat de "Pal" apoi"Diluat" și în final "Diluat extrem" cel mai puțin dominant.
FEMELELE au doar o alelă diluată. Alela singură specifică fenotipul lor. (Rețineți că un cerc mic întunecat simbolizează lipsa unei alele).
MASCULII moștenesc o alelă diluată de la fiecare părinte și aceștia transmit o alelă sau pe alta la fiii și fiicele lor.
Femelele moștenesc întotdeauna alela lor diluată de la părinții lor și întotdeauna transmit copiilor lor o copie. Cromozomul W care nu are o alelă diluată trece mereu de la mamă la fiică.

ALLELE ȘI MOȘTENIREA.
LEGĂTURA GENETICĂ CU CULOAREA.

Colorații diluați și colorații sunt ambii pe cromozomul Z. Cele două gene nu sunt legate numai de sex ci și destul de apropiate pentru a fi legate genetic.
În condiții normale două gene sunt considerate legate genetic atunci când sunt separate printr-un eveniment de recombinare mai mic de 50% din timp. (Genele nelegate sunt moștenite separat exact în proporție de 50% din timp). Deoarece diluția și culoarea sunt de asemenea legate de sex, recombinarea se întâmplă numai la Masculi (poza jos). Deoarece femelele au doar un cromozom Z nu există nimic pentru a recombina cu (poza de jos jos). Când o mamă trece un cromozom Z fiului său, este o copie exactă a propriului cromozom Z.
Această complicație duce la unele probleme dificile în genetică columbofilă.
Genele și interacțiunile
Gena diluată influențează Rosu recesiv, Culoarea totală, culoarea și modelul - toate caracteristicile de culoare ale penei care sunt incluse în jocul Columbogenetic. In timp ce toate aceste caracteristici sunt controlate de gene separate genele (sau proteinele pe care le codifica) toate interacționează în căile celulare care sintetizează și distribuie molecule de pigment numite melanine.
Este util să ne gândim la aceste gene ca la interacțiuni într-un proces ca o linie de asamblare. Așa cum se arată poza mai jos, genele spre stânga lucrează la pașii anteriori ai procesului și genele spre lucrarea potrivită pentru pașii ulteriori. În timp ce diluatul nu ascunde caracteristicile din dreapta lui (adică din punct de vedere epistic modul de rculoare totală acoperă modelul), le afectează în continuare prin apelarea cantității de melanină produsă.
Variația culorilor și modelelor la porumbei este un exemplu excelent care arată modul în care genele colaborează pentru a genera diversitatea. De exemplu porumbeii pot avea 4 modele diferite de aripi Când înmulțim acest lucru cu cele 3 culori obținem păsări cu 12 combinații de culori diferite. Dilute dublează diversitatea la 24: fiecare combinație culoare, model poate fi diluată sau Ne-Diluat. Cu dispersie și roșu recesiv în amestec numărul de combinații posibile crește la 32.
Genele și interacțiunile
De la Gene la Proteină: Cum se diluează lucrările. Legătura genetică cu culoarea
Referințe la suprafață diluția arată foarte simplu: păsările diluate fac mai puțină melanină decât omologii lor ne-diluați. Dar ce se întâmplă în interiorul celulelor păsărilor pentru a face acest lucru să se întâmple?
În 2014 cercetătorii de la Universitatea din Utah au identificat gena diluată ca Slc45a2 (scurt pentru "familia purtătorilor de solvenți 45 de membri 2"). Această gena codifică o proteină numită SLC45A2.
Codurile alelelor "nu se diluează" pentru versiunea "normală" a SLC45A2. Deși nu știm exact cum funcționează, SLC45A2 este un regulator al sintezei melaninei în multe animale.
Alela "Diluata" are o schimbare mica a ADN care provoaca o schimbare a blocului de aminoacizi din proteina pe care o codifica; Porțiuni ale genelor și proteine ​​sunt arătate poza jos. Diferența de aminoacizi schimbă modul în care funcționează proteina făcând-o mai puțin capabilă să-și facă treaba.
Atunci când o pasăre are o alelă "Nediluată" și una "Diluată", suficientă proteină SLC45A2 normală este făcută din alela "Nediluată" pentru producția de Pigment de Melanină pentru a continua normal. Dar când o pasăre are două alele "Diluate" toată proteina SLC45A2 este compromisă iar pasărea face mai puțină Melanină.

.
Poza 1
Poza 1
Poza 2
Poza 2
Poza 3
Poza 3
Poza 4; Culori Bază:Așh-red=Argintiu Roșu. Blue=Albastru. Bron=Maroniu/ Patern=Modele:Barlles=Nebarat. Barles=Barat.Check=Gut.T-Check= T-Gut.Dilut=Diluat din Culoarii de bază. Spread=Doar o Culoare.
Poza 4
Poza 5
Poza 5
Diluat (Crem: Alb gălbui)
Diluat (Crem: Alb gălbui)
Puii cu culoarea diluat Eclozează fără puf
Puii cu culoarea diluat Eclozează fără puf

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.