118 poze   1745 vizite

A6 MODELE STANDARD SHOW RACER

.

Porumbeii pot avea 4 Modele diferite pe scutul aripi : Barat. Nebarat. Solzat și T-Solsat.

Baratul este considerat "Tip Sălbatic" deoarece a fost modelul din strămoșul sălbatic al porumbeilor domestici. Celelalte modele se datorează variațiilor genetice naturale care au fost selectate și propagate de către crescători.
Nebarat este cel mai rar model de aripă disponibil doar într-un număr mic de rase.


Allele și moștenire poza Nr 2 de mai jos.

Modelul aripi este controlat de o singură genă care vine în 4 versiuni diferite sau alele.
Porumbeii moștenesc două copii ale genei modelului una de la fiecare părinte. Cele două alele împreună formează "genotipul" unei păsări. Ceea ce vedem denumit și "fenotip" reflectă cea mai dominantă alele din genotip. "T-Solzat " este cel mai dominant, urmat de "Solzat închis, "Solzat deschis", "Barat", și în cele din urmă "Nebarat", care este recesiv pentru toate celelalte.
În timp ce acest model de dominare se află în general uneori Alela mai puțin dominantă are un efect mic asupra fenotipului. De exemplu o pasăre cu o alelă t-Solzat Negru cu o alelă de Barat poate avea mai degrabă pene mai deschise pe aripă decât o aripă Neagră complet.
Modelul este un exemplu foarte bun care arată aspectul relativ al dominanței și al recesiunii. O alelă nu este niciodată "dominantă" sau "recesivă". Este întotdeauna dominantă sau recesivă la alta.
Termenul de tip sălbatic(Albastru barat) nu implică nimic despre dominația alelei se referă pur și simplu la alela care se găsește cel mai frecvent în strămoșii sălbatici. În funcție de genă alela de tip sălbatic poate fi dominantă sau recesivă la alte alele. De fapt, "baratul" alela de tip sălbatic pentru modelul aripilor este dominantă la "Nebarat" și recesivă pentru modelul "T-Solzat " și "Solzat".
Legătura genetică pentru Culoare Completă
gena pentru model este pe același cromozom ca și gena pentru Culoare Completă. Cele două gene sunt suficient de aproape pentru a fi legate genetic: ele sunt separate printr-un eveniment de recombinare mai puțin de 50% din timp (genele nelegate sunt moștenite separat, exact 50% din timp).

Referințe poza Nr 3 de mai jos.

În genetica columbofilă ignorăm acest detaliu și tratăm genele de răspândire și model ca și cum ar fi fost deconectate.

DOMINAŢIA CULORILOR

Din concluziile rezultate în urma cercetărilor personale ale lui Lahoye si Cordiez am spicuit pentru cititori cele mai importante date:
1. Culoarea roșie domina toate celelalte culorii
2. T-Solzat ( pe Roșu sau Negru ) sunt dominanţi faţă de Solzaţii închiși Albaștri, Solzaţii Albaștrii, Albaștrii dungaţii și albaștrii fără dungii.
3. Solzaţii închiși ( pe roșu sau albastru ) sunt dominanţi faţă de albaștrii solzaţii, albaștrii dungaţi și albaștrii fără dungi.
4. Albastru solzat domină albastru dungat și albastru fără dungi
5. Albastru dungat domină albastru fără dungi
6. Culoarea neagra este dominantă faţă de culoarea albastră.
7. Culoarea Răspândit este recesivă faţă de celelalte culorii.
.Nr 2.
Nr 2.
Nr 3.
Nr 3.
Culori Bază și Diluate și Modele
Culori Bază și Diluate și Modele

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.