118 poze   1745 vizite

A2 ȘHOW RACER NR 1 STANDARD

.

STANDARDUL SCRIS AL RASEI DE PORUMBEII AMERICAN ȘHOW RACER ADOPTAT DE CĂTRE MEMBRII ASOCIAŢIEI AMERICAN ȘHOW RACER LA 20 SEPTEMBRIE 1993.
....................................................................................


-----------------------------------CAP. -----------------------------------

Profilul să se ridice gradual și lin într-o curbă neântreruptă din partea de sus a ciocului până la cel mai înalt punct al capului chiar deasupra centrului ochiului apoi să descrească gradual și lin scurgânduse în gât și asigurând un craniu întreg și echilibrat la spate. Distanta minimă de la vârful ciocului pana la centrul ochiului va fi de 3,8 cm. Vizualizarea de sus trebuie să arate o laţime bună la spatele capului și între ochi Îngustându-se treptat de la spate fără probleme către nării și Care nu prezintă unghiuri în contur fără nici o ciupire între ochii și nării. De la o margine la alta a creștetului ar trebui sa fie convex(arcuit) deasupra ochilor de pe o parte pe alta a ochilor. Acesta nu trebuie sa fie plat sau pătrat. Întregul cap trebuie să exprime putere fără nici un semn de slăbiciune fragilitate sau unghiurii ascuţite. O creastă este un defect major.


--------------------------------------CIOC.---------------------------------

Potrivit în lungime cu o pozitie robustă și dreaptă. Ambele mandibule din materii aproape identice așezate lin în faţă fără un contur întrerupt. Mandibula de sus și cea jos trebuie sa cadă una pe cealalta fix fără să prezinte goluri sau încrucișari. O linie imaginară extinsa din punctul de înbinare al mandibulelor ar trebui să se prelungească prin centru ochiului. Ciocul poate avea diverse culorii de la cele închise cum ar fi în culorile standard Albastre până la Chihlimbar la culoarea Roșie, culoarea cărni la speciile de culoare Diluat, Alb la unele specii pestriţe și culorii din clasa Rar.


-------------------------------------NĂRII ---------------------------------

De dimensiune medie fine ca textura și fară granulații. Ar trebui sa se potrivească lin între cap și cioc din profil și la vizualizarea de sus. Ambele părţi ar trebui să fie egale ca substantă. Atat la vizualizarea de sus cât și la cea din faţă nărior trebuie să pară egale și echilibrate in forma de inimă fără crestaturi sau pene crescute intre jumatati. Nările trebuie să se potrivească fin cu penele care le înconjoară. Orice piele expusă natural de sub sau din jurul mandibulei ar trebui să fie mică, fină ca textură, fără granulații și să nu iasă în evidenţă la o privire fugară.


-------------------------------------- OCHII --------------------------------

Luminoși, sclipitori și ageri in aparenţa. De preferat culoarea Sângelui aprins, Roșu închis sau culoarea Piersicii . Ochii nisipoși, palizi, sparţi sau cu semne ciudate sunt consideraţi un defect major. Ambii ochi trebuie să aibă aceeași culoare. Culoarea ochilor trebuie să fie compatibilă cu factorii genetici asociati și cu culoarea păsării. Ochiul de taur sau ochi Negrii în totalitate se permit la speciile Albe și Pestriţe. Ochi de perlă falsă sunt acceptaţi la pasarile Maro.


--------------------------------------GEANA ------------------------------

Mică, netedă, curată și fin dantelată, de culoare închisă sau culoarea prunei de preferat, Ușor mai îngustă în partea din spate a ochiului. Geana de culoare deschisă sau Cărni este Acceptată atunci când compleatează culoarea păsărilor cum ar fi în
culoarea Diluat, alte Culori Rar, Culori Albe sau cu pete Albe. Piela din jurul ochilor nu ar trebui să fie în evidență la o simplă privire.


--------------------------------------- GÂT -------------------------------

În profil tăiat drept de la baza mandibulei inferioare în jos cu un gâtlej care nu are esofag Apoi coborând într-o Curbă lină la un piept larg. Pe partea din spate trebuie să coboare dintr-un craniu dorsal complet intr-o curba ușoara dar lina inbinanduse in umerii laţi. Trebuie să fie solid de lungime medie și fară semne de pene slăbite sau cute pe gat. Forma de semiluna sau cutele sunt considerate defecte majore.


-----------------------------------SPATELE ------------------------------

Scurt, plat și lat peste umerii si primind o forma conica spre crupa. Puternic și bine impregnat pe masură ce se apropie de crupă, făra semne de spatii libere sau slăbiciune.------------------------------------- CRUPA ----------------------------

Bine impregnată și robustă fară a prezenta semne de slăbiciune aplatizări sau lăţime excesivă primind ușor o forma conică înspre coadă ușor bombată de la o parte la alta.


---------------------------- OASELE DE ZBOR ------------------

Oasele de zbor ar trebui sa prezinte putere și să fie suficient de aproape de capatul sternului permitand nu mai mult de 2 cm intre capatul sternului si oasele de zbor. Femelele pot devia de la aceasta dar totusi nu trebuie sa depaseasca 2,5 cm.


------------------------------------- STERN ----------------------------

Va fi centrat in corp și se va curba lin de la piept către oasele de zbor. Nu trebuie să prezinte denivelari spaţiu sau încovoierii. Trebuie să aibă 8-10 cm lungime.Trebuie să aibă o structura bună să nu fie
proeminent dar robust oferind senzatia unei robusteti fine de la o parte la alta. Sternul nu trebuie sa fie adancit si gol.


------------------------------------ ARIPII ------------------------------

Tari și puternice, ţinute aproape de corp chiar deasupra cozii cu capete groase și proeminente in mod egal. Remigile primare și secundare ar trebui să fie largi să se suprapună aproape cu lungime apropiată de cea a dimensiunii corpulului. Penele trebuie să fie puternice și flexibile asemanatoare oțelului. Penele trebuie să fie largi cu o lungime și o grosime bună acoperind bine crupa. Trebuie să fie zece remige primare și zece secundare pe fiecare aripă. Remigile primare care nu sunt crescute in totalitate atat timp cat pasarea naparleste in mod egal nu trebuie considerate un defect major. Toate penele trebuie să arate bine să nu prezinte găurii urme de uzura și orice alte deteriorari.


-------------------------------------- COADA ---------------------------

Douasprezece pene puternice așezate aproape unele de celelalte si suprapunându-se pentru a oferi aparenta unei singure pene ,scurtă ca proportie faţă de corpul păsării și extinzându-se ușor dupa zbor cu 1,5 cm până la cel mult 2,5 cm si potrivindu-se in crupa.


---------PICIOARELE ȘI DEGETELE PICIOARELOR-------

Fara pene pe partea inferioara a picioarelor și a degetelor de la picioare. Penele trebuie să fie asezate aproape unele de celelalte pe partea superioară a piciorului la fluiere și între picioare. Picioarele trebuie să fie îndoite la fluiere cu o pozitie a coapselor spre spate, puternice și musculare iar ca lungime să fie medii spre scurte. Picioarele și degetele picioarelor ar trebui să fie de culoare roșu închis până la roșu deschis. Unghile degetelor ascuţite și toate de aceeași culoare. Culoarea poate varia de la întunecat la negru la pasarile de culoare albastru standard la culoarea chihlimbarului la speciile roșii la culoarea cărni la speciile albe și pestriţe.


------------------ ŢINUTA ȘI STATIONAREA ----------------

Drept și îndraznet aliniat cu centrul ochiului până la vârful cozii aproximativ într-un unghi de 45 de grade. Vârful cozii trebuie să fie la aproximativ 2 cm de la sol. Pasărea trebuie să prezinte o conformaţie bine echilibrată. Întreagă imagine ar trebui să exprime o stare de alertă și mândrie plus o tinută atragătoare.


-------------------- CULOAREA/MARCAJUL ----------------

Toate culorile din clasa de culorii standard trebuie să fie corecte cu un model clar cu definire precisă. Fără albituri, decolorări sau umbre de culoare pe Spate, scuturii, Coapse, Crupă și Abdomen.


----------------------------------- STAREA ---------------------------

Carne sănatoasă fermă fără să fie supra sau sub ponderal pene fine și alunecoase, în sta-re de alertă la transport si o imagine de ansamblu de sanatate și energie.


---------------------------------- CORPUL -----------------------------

Corpul ca ansamblu prezintă o aparențaă ușor conică, în formă de ic care poate fi simțit cu certitudine în mână. Acesta începe cu un piept lat și capată o forma de con spre coada îngustă. Ar trebui să aibă destulă carne și să fie puternic dând un sentiment de putere și finețe nu de grăsime.


----------------- DIMENSIUNEA/GREUTATEA ------------

Dimensiunea medie a păsarii este de preferat mai ales in conditii de prezentare să fie între 500g și 600g. Înalţimea trebuie să fie de 22 de cm dacă pasărea are cu puţin peste sau sub inalţimea dată sau puţin peste sau sub greutatea mentionata aceasta nu trebuie eliminata daca conform celorlalte criterii se apropie de perfecţiune. Atât juriul cat și crescătorii ar trebui să facă un efort sincer pentru a adera la standardul dimensiunii si greutatii.


--------------------- COMPORTAMENTUL --------------------

Calm în general neperturbat făra nervozitate nejustificată sălbaticie sau balansare nu zboară și nu se cațără și nu ciupește ïn mod excesiv stiloul membrului juriului.


------------------------- DESCALIFICARI ----------------------
Arbitrul poate descalifica pasărea pentru: boală, tăiere, deformare și extenuare, De condiție de murdărie, boală sau paraziți.


------------------------ SISTEM DE PUNCTARE --------------

Totalul de 100 de puncte se va distribui dupa cum urmeaza :
CAP- 10
CIOC- 6
NARII - 3
OCHI-5
GEANA-3
GAT-5
SPATE-3
CRUPA-4
OASELE DE ZBOR-4
STERN-4
ARIPII-6
COADA-4
PICIOARELE ȘI DEGETELE PICIOARELOR-5
TINUTA/STATIONAREA-10
CULOAREA/MARCAJUL-5
CONDIŢIE-7
CORP-7
DIMENSIUNE/GREUTATE-5
COMPORTAMENT-4
TOTAL-100.
Pasarile nu vor fi jurizate pe puncte sistemul de punctare este destinat pentru a folosi drept ghid prezentand importanta relevanta a caracteristicilor. Acesta poate fi folosit in cresterea păsărilor.

------------ CULORII --------------

Blue Bar(Albastru Barat).
Blue Check(Solzat deschis).
Dark Check(Solzat închis).
Black T-Check(T-Solzat Negru).
Red Bar(Argintiu Roșu).
Red Check ( Solzat Roșu Deschis la T-Solzat Roșu/Velvet).
Grizzle(Cuc).
Dominant Opal(Opal dominant:Culoare foarte variată).
Dilute(Diluat:Culoare decolorată).
Pied(Bălţat).
Spread Black(Negru complet).
Rare:(Almond=Migdală. Maro, Alb, Lăptos, Pal, Roșu, Albastru diluat , Căpăcit, Argintiu Roșu complet și altele ).
Indigo/Andaluz.
Recesiv Opal (culoarea nu se observă sau se observă foarte puţin, culoare genetică care nu se manifestă la urmași decât în absența genei culori dominante).
Mismark(Marcat greșit : culorii standard și rar care prezintă mici pete de o altă culoare).

.
Porumbița mea; Acest porumbel e scos în crescătoria mea în 2016.
Porumbița mea
Standard corp
Standard corp
Show Racer standard cap
Show Racer standard cap

Comentarii album • 0
Nume:Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.